بهترین نوع خرما مضافتی
بهترین نوع خرما مضافتی
استان کرمان بزرگترین استان ایران در تولید خرما است که تنها بالغ بر 120 هزار تن خرما مضافتی سالیانه در شهرستان بم این استان برداشت می شود و اغلب خرما مضافتی و سایر انواع خرماهایی که در این استان برداشت می شود به مصرف صادراتی می رسد.
خرما مضافتی را می توان در رده مهم ترین محصولات کشاورزی استان کرمان و شهرستان بم دانست. خرما مضافتی دارای سه درجه کیفی است که این درجه کیفی با در نظر گرفتن عواملی مانند بزرگی خرما، میزان رطوبت، زمان برداشت و کیفیت ظاهری خرما تعیین می شود.
بصورت کلی خرما مضافتی درجه یک را می توان خرما مضافتی دانست که بین 3 تا 5 سانتی متر قامت دارد، پوست ضخیم ان بر روی میوه کاملا چسبیده و رنگی بسیار تیره و مشکی درخشان دارد. معمولا درصد رطوبت خرما مضافتی درجه یک بین 18 تا 22 درصد است و هسته و کلاهک میوه به راحتی جدا می شوند. ظاهر خرما مضافتی درجه یک سالم است و با فشار دادن با انگشت بافت یکپارچه و سالمی از خرما مشاهده می کنید.
خرما مضافتی در گرید یا درجه دو کمی کوچک تر است و حدود 3 سانتی متر قد دارد. این خرما اغلب خصوصیات خرما مضافتی درجه یک را دارد به غیر از اندازه کوچک تر و میزان رطوبت بیشتر تا 35 درصد و یا گاها کمتر از 18 درصد تا 15 درصد می باشد. پوست خرما مضافتی درجه دو از روی میوه کمی جدا شده است و رنگ آن به قهوه ای تیره می زند. بافت خرما مضافتی در این درجه کیفی همچنان کاملا سالم و از نظر طعم و مزه هیچ تفاوتی با خرما مضافتی گرید یک ندارد.
گاها ممکن است خرما مضافتی به دلیل برخورد با زمین، له شدن زیر بار، زودتر و یا دیرتر برداشت شدن از درخت، کنده شدن پوست و یا برخی دیگر از عوامل محیطی و طبیعی کمی ظاهر خود را از دست داده باشد. در این حالت خرما مضافتی در درجه کیفی سه دسته بندی می شود. عموما خرما مضافتی در گرید سه برای استفاده در تولید محصولات فراوری خرما مضافتی استفاده می شود.
آخرین دیدگاهها